BARN LÄR SIG SPRÅK MED SÅNG OCH MUSIK

Londonbaserade svenskan Kristin Hellberg är upphovsmakaren och sångerskan bakom det nya, innovativa musikprojektet “Biligual By Music”. “Bilingual By Music” är ett nytt och kul sätt att lära sig språk med hjälp av sång och musik. På det välproducerade dubbelalbumet kan man lyssna och sjunga med i några av de mest älskade barnsångerna både på svenska och engelska, till exempel “Huvud, axlar knä och tå”, “Klappa händerna om du är riktigt glad” och “Blinka lilla stjärna”.

Dubbelalbumet innehåller sammanlagt 22 sånger. På köpet medföljer ett 24-sidigt häfte med sångtexter samt originella och finurliga illustrationer av den Londonbaserade illustratören Åsa Wikman.

– Syftet med dubbelalbumet är att ditt barn genom lek med sång, rytm och rörelser får upp intresset för både svenska och engelska och de resultat jag sett och hört hittills är fantastiskt bra, säger Kristin Hellberg.

– Albumet lanserades strax innan jul förra året och det har hittills gått över förväntan bra. Försäljningen går stadigt uppåt och sångerna har redan spelats mer än 33 000 gånger på Spotify.

Kristin Hellberg har själv två barn, 4,5 och 2,5 med ett tredje på väg. Hon säger att det är barnen som gett henne inspirationen att spela in traditionella barnsångar.

– Vi sjunger mycket hemma och jag märker att de lär sig språken lättare tack vare sånger de redan känner till, säger hon. Jag kom på idén till “Bilingual By Music” när min äldste son började på förskolan i London. Jag upptäckte att många av sångerna man sjöng på hans förskola var desamma som jag växte upp med i Sverige. Då föddes tanken på att spela in ett album där man kan lära sig sångerna på båda språken. Dubbelalbumet passar utmärkt för tvåspråkiga barnfamiljer men självklart även andra vuxna och barn som vill lära sig eller öva sin engelska eller svenska. “Bilingual By Music” är också det perfekta sättet för mor- och farföräldrar som har tvåspråkiga barnbarn att finna gemenskap trots språkskillnader. Det är lätt att sjunga med i sångerna och läsa texterna på båda språken.

Kristin Hellberg sjunger alla sångerna på albumet. Musikproducent är Martin Fisher från SonicPond. Verkställande producenter är Kristin Hellberg och affärspartnern Guy James, som tillsammans driver företaget Bilingual By Music. I tillägg är Guy James verkställande producent för skivbolaget MaKiNG Records samt chef för Creative Development på Access Artiste Management i London.

– Guy har varit en god hjälp för att albumet skulle bli färdigt, hans goda råd om hur man startar och driver företag i Storbritannien har varit mycket värdefullt för mig, säger Kristin Hellberg.

Kristin Hellberg flyttade till den brittiska huvudstaden som 19-åring för att studera sång och musik. Hon har spelat i ett stort antal musikaler i West End, bland annat “Showboat”, “Chess”, “Napoleon” och “Pirates of Penzance”. Hon har även spelat roller i olika brittiska TV-serier och reklamfilmer och för tillfället gör hon rösten i svenska TV8. Kristin Hellberg har en musikalubildning från Arts Educational Schools i botten samt en Fil kand i psykologi från Goldsmiths College i London och en magisterexamen i affärspsykologi från London Metropolitan University.

– Jag har genom åren arbetat med många olika saker, men det är sång och musik jag brinner för. Med “Bilingual By Music”-projektet känner jag att jag verkligen kan kombinera sång, musik, psykologi och pedagogik på ett mycket bra sätt.

Det finns planer på att utveckla “Bilingual By Music”-projektet.

– Intresset är fenomenalt stort. Nästa steg är att ge ut en karaokeversion av albumet och sedan att göra liknande album på andra språk, till exempel danska och engelska, norska och engelska, finska och engelska, och så vidare.

Några av konsumentkommentarerna på Amazon har varit överväldigande bra. Här är ett par exempel:

“Jag köpte Bilingual by Musics album för att få min dotter att bli intresserad av att lära sig svenska och sjunga de låtar som hon redan känner till och tycker om, det tog bara några dagar och så kunde hon texterna utantill, skivan är värd vartenda öre!”

“Vilken glädje det var att höra min sång sjunga “Broder Jakob” för första gången! Detta är ett koncept som faktiskt fungerar!”

“Illustrationerna i sånghäftet är fantastiska!”

Dubbelalbumet “Bilingual By Music” finns att köpa via Bilingual By Musics egen hemsida, på iTunes, Amazon samt ett antal olika butiker i London och i Sverige. Nya försäljningställen tillkommer ständigt.

Återförsäljare av “Bilingual By Music”:

TotallySwedish: 32 Crawford Street, London W1H 1LS och 66 Barnes High Street, London SW13 9LD.

Kidsen: 111 Chamberlayne Road, London NW10 3NS

Hela Storbritannien: TotallySwedish onlinebutik: www.totallyswedish.com

I Sverige kan den köpas via Stor och Liten www.storochliten.se

Övriga online-återförsäljare: www.totallyswedish.com,http://www.kidsen.co.ukwww.amazon.co.uk samt företagets egna hemsida www.bilingualbymusic.com till ett pris av £12.99 inklusive frakt.

Website: www.bilingualbymusic.com

Facebook: www.facebook.com/bilingualbymusic

Twitter: www.twitter.com/bilingualbymu

Åsa Wikman: http://cargocollective.com/asawikman

 

Kristin Hellberg finns tillgänglig för intervjuer. Var god kontakta: kristin_hellberg@icloud.com

För högupplösta bilder, kontakta: kristin_hellberg@icloud.com eller monika@closeup-pr.com

 

Website: www.bilingualbymusic.com

Facebook: www.facebook.com/bilingualbymusic

Twitter: www.twitter.com/bilingualbymu

Åsa Wikman: http://cargocollective.com/asawikman