Press

Göteborgposten

Tidningen SWEA

Scanmagazine

Vi Föräldrar

Svensk Damtidning

Norrköpings Tidningar

Radio Interview

Listen to the interview on www.sr.se.

Monica Eisenman Blog

Ketchup ska prutta. Jag vill ha prickig falukorv. Gjorde ni också misstaget att börja lyssna på barnvisor alldeles för tidigt? Och nu när barnet äntligen börjar uppskatta dem så är ni så trötta på Herr Gurka och Krodokilen som blåser i trumpet att ni vill dunka huvudet i en vägg varje gång ni hör dem? Varje gång vi åker bil så måste vi lyssna på en skiva med vaggvisor för att Eric ska hålla sig lugn. Efter ett antal resor fram och tillbaka till Värmland kan ni nog ana hur det börja kännas. Men den senaste veckan hade jag turen att jag fick både en ny skiva med barnmusik i present samt fick jag tips på en annan bra skiva.

Min väninna Ebba som bor i London skickade mig denna skiva från Bilingual by Music med klassiska barnvisor på både engelska och svenska. Den går bland annat att ladda ner på iTunes.

Norrköpings Tidningar

HENNES SÅNGER HAMNAR I DET ENGELSKA KUNGAHUSET

Kristin Hellberg, med rötter i Norrköping, har sammanställt populära barnvisor som nu små kungligheter i England har fått i present.


(c) Karin Törnblom/ IBL Bildbyrå

Henrik Johansson

När kronprins William, 35 och hans hustru prinsessan Catherine, 36 – även kallad Kate – nyligen besökte Sverige gästade de varuhuset NK i Stockholm. Där fick de ta emot “goodiebags” med presenter till sina barn, prins George, 4 och prinsessan Charlotte, som fyller 3 år i maj.
Bland presenterna fanns Norrköpingsbördiga Kristin Hellbergs sångbok “Kids songs – English and Swedish Childrens Favourites”, innehållande flera populära barnsånger och illustrationer av Åsa Wikman.
– Jag bodde i Norrköping till jag var 19 år. Sedan flyttade jag till London, där jag bodde i 18 år, berättar Kristin Hellberg som 2016 återvände till Sverige.
Nu bor hon i Stockholm med make och fyra barn – 1, 5, 7 och 9 år gamla.
Sång och musik intresserar henne. I Norrköping medverkade hon i shower på Palace och Arbisteatern. I London har hon agerat i West End-musikaler (bland annat “Chess”), i tv-serier och reklamfilmer.

– När jag bodde i London började äldsta sonen i förskola och det visade sig att många barnvisor var samma i Sverige som England, berättar hon.
Då föddes idén att sammanställa visorna i svenska och engelska versioner. Där finns bland annat “Bä, bä vita lamm/Baa, baa black sheep”, “Per Olsson/Old MacDonald” och “Imse vimse spindel/Eensy weensy spider”. Kristin kunde dock inte ta sig till NK för att beskåda kungligheternas mottagande av gåvorna:
– Nej, den lille killen var sjuk så jag var hemma. Annars hade jag hemskt gärna gått dit och tittat!

 iTunes.